Mnoho z nás má sklon starat se o všechno, kromě vlastních stravovacích potřeb. Od četných rodinných závazků přes bláznivé ranní špičky až po schůzky plné stresu, jsou chvíle, kdy opravdu potřebujeme něco malého, ale výživného, ​​abychom se udrželi v chodu místo toho, abychom zhltli jídlo v plné velikosti.

Možná nemáte čas naplánovat si výživná jídla tak, aby vydržela na celý týden, ale pár zdravých svačin vám může pomoci splnit vaše dietní cíle a nemusí to být složité. Trik je vybrat si svačiny z kombinace potravin bohatých na živiny, jako je ovoce, zelenina, celozrnné výrobky, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena.

Takže v těchto dnech se přistihnete, že přemýšlíte, kam se poděl čas, a zmítáte se mezi tím, zda se vydat na lačný žaludek nebo se poddat nezdravé alternativě, zvažte místo toho některou z těchto zdravých svačinek připravených k přímé spotřebě.

Sezamové semínko

Tato drobná jedlá semena jsou extrémně zdraví prospěšná, přesto často přehlížená. Mají ořechovou příchuť a lze z nich udělat ořechovou tyčinku s medem. Mohou být také konzumovány s nízkotučnými mléčnými výrobky jako alternativa snídaňových cereálií. Jsou nabité silnými aminokyselinami, jako je tryptofan, a polyfenoly spalujícími tuky, jako je sesamin a sesamol, které jsou také známé pro své antioxidační vlastnosti.

Sezamová semínka navíc obsahují zinek, životně důležitou složku při tvorbě kolagenu, který posiluje svalovou tkáň, vlasy a pokožku. Jsou také velmi příznivé pro srdce a mohou posílit kardiovaskulární funkce snížením hladiny lipidů.

Tato power semínka jsou dobrá i pro diabetiky, protože pomáhají regulovat hladinu inzulínu a glukózy v těle. Sezamová semínka jsou zásobárnou živin, které uspokojí zdravotní potřeby zaneprázdněné ženy mezi dlouhou pracovní dobou.

Ovoce datle

Jsou bohaté na různé živiny, vlákninu a antioxidanty bojující proti nemocem. Studie ukazují, že pravidelná konzumace datlí zvyšuje ženskou plodnost a podporuje zdravé těhotenství. Navíc mohou poskytnout rychlý zdroj energie, když se cítíte vyčerpaní.

Tygří ořechy

Tygří ořech je již dlouho uznáván pro své neuvěřitelné zdravotní přínosy a svou roli v prevenci srdečních chorob a zlepšení krevního oběhu. Tygří ořechy jsou údajně bohaté na stravitelné sacharidy, minerály a zdravé tuky.

Pravidelná konzumace je také spojována se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva. Tygří ořechy poskytují jeden až dva údery s velkým množstvím antioxidantů a bílkovin a také vysokým množstvím železa z potravy, včetně vitamínu C, který je potřebný k účinnému vstřebávání železa. Tygří ořechy jsou skvělou svačinou, poskytující sladkou chuť, aniž by způsobovaly výkyvy hladiny cukru v krvi, které mohou být zvláště škodlivé pro lidi s cukrovkou. Navíc je možné sušené tygří ořechy rehydratovat ve vodě po dobu několika hodin nebo je rozmixovat do osvěžujícího nápoje.

Nanuky

Přeměňte celé své smoothie nebo zbytky jídla na nanuky tak, že je jednoduše nalijete do formiček na nanuky, vložíte do nanukových tyčinek a zmrazíte, dokud neztuhnou. Tyto mražené dobroty nejsou jen pro mladé. Tato výživná dobrota na tyčince je pro vás ideální v horkých dnech, kdy máte chuť na sladké nebo po intenzivním cvičení.