pátek 16 lis 2018

Kolagenový elixír pro tvář a dekolt - 30 ml

Collagen Face and Cleavage Elixir

Elixir-Face-Cleavage-204x300

Kolagenový elixír na tvář a dekolt je neobyčejně lehká a elegantní emulze, zajišťující jedinečný komfort pro zralou pleť. Preparát se velmi rychle vstřebává a zanechává pokožku hydratovanou, vyživenou a ochráněnou před nepříznivými vnějšími vlivy. Funguje jako prevence proti stárnutí pokožky, zejména díky svému vlivu na syntézu, ukládání a degradaci kolagenu v pokožce. Zároveň chrání přírodní lipidovou ochrannou vrstvu pokožky a pomáhá udržovat její hydrataci.
 

Působení

Působení

  • obnovuje, regeneruje a posiluje přirozenou struktury pokožky
  • stimuluje a správně organizuje syntézu kolagenu
  • významně snižuje viditelnost vrásek, zvláště hlubokých
  • viditelně a dlouhodobě hydratuje pokožku
  • navrací pokožce mladistvý vzhled a vitalitu

 

 

Použití

Způsob použití

Nanášejte ráno a večer menší množství séra na očištěnou pleť obličeje, šíji a dekolt. Sérum je vhodné pro všechny typy pleti, včetně citlivé a jemné.

Určeno pro

  • domácí použití i kosmetické salony
  • intenzivní péči o pokožku

Nejlepších výsledků dosáhnete používáním synergicky působících produktů komplexní sestavy kosmetické série.

 

Složení (INCI)

Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Borago Officinalis Seed Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Dimethicone, Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables, Sucrose Stearate, Caesalpinia Spinosa Gum, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Collagen, Hydrogenated Polyisobutene, Punica Granatum Seed Oil, Sodium Polyacrylate, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Octyldodecanol, Beeswax, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Palmitic Acid, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Tripeptide-10 Citrulline, Tripeptide-1, Stearic Acid, Lecithin, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Elastin, Xanthan Gum, Carbomer, Allantoin, Triethanolamine, Lactic Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Methylparaben, Propylparaben, Ethyhexylglycerin, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Parfum, Glyceryl Caprylate, CI 75470, Citronnellol, Limonene, Linalool.

 

Kolagen

Kolagen je nejdůležitější bílkovina (protein) v lidském organismu a hlavní složka pojivové tkáně. Bezprostředně zodpovídá mimo jiné za kondici pokožky. Představuje cca 30% z celkového množství lidských bílkovin a až 70% bílkovin v lidské kůži. Kolagen spolu s elastinem tvoří ve škáře pružnou síť, která kůži dává pružnost i pevnost (čím hustší, pevnější a pružnější, tím méně viditelných vrásek apod.). Tvoří a regeneruje se ve výrobních buňkách, ve fibroblastech a chondrocytech. Stav tělesného kolagenu je určujícím faktorem biologického věku člověka, což lze nejsnadněji pozorovat na základě změn vzhledu pokožky.
Kolagen obsažený v produktu je získáván z rybích kůží a speciálním procesem vzniká unikátní hydrát se zachovanou stavbou řetězců α1 a α2, téměř identických s kolagenem člověka. Biologicky snadno vstřebatelný kolagen je zdrojem peptidů, volných aminokyselin a hydroxyaminokyselin, zejména hydroxyprolinu.
Kolagen-gel povzbuzuje procesy obnovy, hloubkové regenerace, zvlhčení a zpevnění pokožky. V hydratované podobě si stále uchovává identickou stavbu trojité šroubovice, která je vlastní pouze bílkovinám živých organizmů.
triple helix formula

 

Trylagen

Trylagen® je surovinou poslední generace. Pod názvem Trylagen® se ukrývá záměrně komponovaná směs aktivních peptidů a proteinů, jejichž úkolem je komplexní útlum procesu stárnutí pokožky. Jednou z hlavních příčin vzniku vrásek a ztráty pevnosti pokožky je nejen snížená schopnost syntézy kolagenu, ale také chybná syntéza a nesprávná organizace této základní bílkoviny, způsobená vlivem enzymů. Složky Trylagenu® působí mnohostranně v průběhu celého cyklu syntézy kolagenu. Zvyšují obsah samotného kolagenu v pokožce a stejně tak dbají na jeho správné ukládání. Chrání kolagen před ničivým působením enzymů, před metaloproteinázami, a stejně tak kontrolují správnou výstavbu kolagenových vláken.

Výsledky laboratorních výzkumů in-vitro prokázaly, že:

  • Trylagen® navyšuje syntézu kolagenu I. typu, který zodpovídá za pružnost a spojitost pokožky (o 128 % po 15 dnech)
  • přípravky obsahující Trylagen navyšují syntézu kolagenu III. typu, který spolu s kolagenem I. typu utváří kolagenová vlákna (o 300 % po 7 dnech)
  • Trylagen® zvyšuje syntézu kolagenu IV. typu, který je složkou pokožky v bazální lamině, v epitelu a endotelu, a tvoří základní podpůrné blány pro laminu (o 81 % po 15 dnech používání). Tato bílkovina zodpovídá za těsné propojení mezi vrstvami kůže (škárou a epidermou), s nímž souvisí i mladý vzhled pokožky.

Trylagen® působí na správné ukládání kolagenových vláken. S rostoucím věkem se kolagenová vlákna stále hůře organizují, často k sobě přiléhají nebo se stávají nejednolitými. Část z nich je zesílená a tvrdá a jiná jsou tenká a ochablá. Takový stav nepříznivě ovlivňuje ohebnost a mladistvou pevnost pokožky. Trylagen® kontroluje rozměry a rozmístění kolagenových vláken, což vede k jejich lepšímu přiléhání a stabilitě. Aby mohly složky Trylagenu® celkově vyřešit problémy spojené s degradací kolagenu, chrání jej rovněž před glykací, tedy před reakcí bílkovinných aminokyselin s cukry, což způsobuje vznik dodatečných nadbytečných síťujících vazeb. Tato reakce je nezvratná, působí ničivě na molekuly bílkovin a navíc, s rosotoucím věkem, se její vliv zesiluje. V souvislosti s tím stárnoucí kůže ztrácí svoji pružnost a tvrdne.

Spolu s věkem se v pokožce zesiluje také působení metaloproteináz, které narušují kolagen, elastin a další bílkoviny tvořící pojivovou tkáň. Trylagen®díky své komplexní kompozici působení metaloproteináz brzdí. Zejména v případě těch, které jsou zodpovědné za ničení kolagenu I. a IV. typu.

Vitamín E

Vitamín E je jedním z nejsilnějších přírodních antioxidantů. Při nanesení na pokožku působí zejména v mezibuněčné tkáni, kde vychytává volné radikály. Deaktivací těchto nebezpečných částic předchází oxidaci vícenenasycených mastných kyselin, které tvoří ochrannou stěnu každé živé buňky, a také enzymů, které s touto buněčnou stěnou spolupracují. Takovéto působení pak zajišťuje správnou funkci buněk pokožky a jejich spojitost.
Vitamín E není pouze jednoduchým antioxidantem. Má nenahraditelný vliv na vzhled naší pokožky, a to i z jiného pohledu. Tato látka působí proti syntéze kolagenáz, zmírňuje záněty pokožky a reguluje ukládání kožních buněk, zvyšuje zvlhčení v rohové vrstvě kůže (stratum corneum). Navíc chrání před znečištěním vnějšími vlivy, např. ozónem.
Tento vitamín bývá doporučován v péči o všechny typy pokožky, především pak o pokožku zralou, kterou trápí nedostatečné zvlhčení, vrásky a zemité zbarvení. „Vitamín mládí”, jak se často vitamínu E říká, „vychytává“ volné radikály ničící strukturu pokožky, čímž brání jejímu předčasnému stárnutí a vzniku vrásek, chrání před přesušením svrchní vrstvu pokožky a předchází tak oslabení její pružnosti a pevnosti. Schopnost vitamínu E působit protizánětlivě a regeneračně podporuje také tvorbu nových tkání.

Hydromanil

 Hydromanil je rostlinnou zvlhčující složkou, která využívá sloučeniny cukrů bohaté na galaktomanan. Pochází z plodů stromu Tara (nebo také Sapan - latinsky Caesalpina spinosa), který roste v suchém klimatu And. Hydromanil je speciální trojrozměrnou metodou vytvořená koloidní polysacharidová matrice ze stromu tara, která díky kontrolované enzymatické hydrolýze obsahuje oligosacharidy ze stejné rostliny. Díky novátorské technologii výroby je tato zvlhčující látka uvolňována postupně. Hydratační schopnosti této novodobé rostlinné kúry byly potvrzeny i na základě testů in vivo. Hydromanil se ukazuje být nejen prostředkem k okamžitému zvlhčení tkáně i po jednorázové aplikaci, ale vykazuje také kumulační trvalejší efekt provlhčení. Pravidelné používání preparátů obsahujících tuto složku výrazně napravuje stav zvlhčení pokožky.

Jablko

 Olej z  peciček granátového jablka - nezvykle hodnotný olej obsahující ve svém složení velmi vzácnou kyselinu, která je příbuzná se skupinou kyselin CLA, a vzhledem k tomu, že má ještě větší potenciál, bývá někdy nazývána „super CLA”. Tato složka má velmi významné protizánětlivé působení. Navíc je tento olej bohatý také na další nezbytné nenasycené mastné kyseliny, které ještě dodatečně ovlivňují stav pokožky.

Olej je také bohatým zdrojem antioxidantů, které působí proti volným radikálům a zpomalují tak stárnutí pokožky. Látky obsažené v tomto cenném oleji vyživují, zklidňují, hojí a revitalizují, což je viditelné především v případě přesušené a zralé pokožky. Olej obsahuje i jemné fytoestrogeny, které povzbuzují a vyhlazují pokožku.

Sojadine

 Sojadine je získáván ze zrníček sóji. Jeho hlavní složkou jsou fytosteroly, které působí pozitivně na obnovu pojivové tkáně. Povzbuzují fibroblasty k produkci kolagenu, což viditelně redukuje vrásky. Steroly navíc pomáhají vytvořit na povrchu kůže ochranný lipidový plášť, který jí zajišťuje správné provlhčení a chrání před nepříznivými vlivy životního prostředí. Sojadine představuje přírodní zdroj vitamínů A a E, neobvykle hodnotných pro zralou pokožku. Tato složka zklidňuje a mírní nejrůznější záněty na pokožce.

Kys. hyaluronová

 Kyselina hyaluronová – neobvyklý biopolymer s identickou chemickou stavbou jak u bakterií, tak u člověka. Jeho chemická stavba z disacharidových částic je tvořena z amidu kyseliny D-glukoronové a D-N-acetyloglukosaminu. Přirozeně se vyskytující kyselina hyaluronová má molekulární hmotnost od 102 do 104 kDa. Molekuly kyseliny hyaluronové jsou fyziologickou složkou našich tkání. V lidské kůži je tato kyselina obsažena v mezibuněčné matrici škáry, kde zodpovídá za udržování jejího optimálního zvlhčení a s ním související pružností, hladkostí pokožky bez vrásek. S přibývajícím věkem bývá kyselina hyaluronová postupně vstřebávána a její množství v pokožce systematicky klesá. Snížení obsahu této složky v podkožní tkáni omezuje zásobení kůže vodou, což je doprovázeno vznikem vrásek na pokožce, a navíc se stává drsnou a suchou. Kyselina hyaluronová je schopná navázat až čtyřitisíckrát větší množství vody, než je její vlastní množství, a z tohoto důvodu bývá používána v kosmetických přípravcích jako jedna z nejcennějších zvlhčujících složek. Kyselina hyaluronová bývá využívána rovněž jako přirozený film, který chrání svrchní zrohovatělou vrstvu pokožky před pronikáním chemických látek a bakterií.

Skladování

Výrobek skladujte dle pokynů na obalu.

 

Doporučení

Viz příbalový leták

 

Související

Související produkty - kosmetická řada Inventia

Czech English German Russian Ukrainian

Práce kolagenu

Koupíte v e-shopu

021a_invita-300x255-res.jpg
Kurzy měnUbytování Dvůr Králové nad Labem.